Spring naar content

Wanneer de deur van het leven op een kier staat. Over leiderschap en eigen invloed

Het leven staat nu nog even stil. Nou ja… je leven staat natuurlijk niet letterlijk stil. Anders zou je dit niet lezen. Maar het voelt voor veel mensen wel zo: dat het stil staat. In ieder geval het leven wat ze gewend zijn.

Ook ik ervaar dat soms zo. De ene dag geniet ik volop van wat er allemaal wel is en zie ik volop kansen. De andere dag komt de kleinere wereld die ik nu ervaar op me af en mis ik het avontuur. De mensen om me heen.

Maar nu de scholen bijna opengaan, de kinderopvang weer volledig gaat draaien, kappers weer aan de slag mogen en er langzaam wat meer beweging en vertrouwen komt bij mensen, lijkt het leven weer op een kier te staan.

Het avontuur lonkt en ik hoor mensen bijna trappelen van ongeduld om zich weer vrijer te kunnen voelen.

Zelf kan ik er enorm naar verlangen mijn vrienden weer te zien. En familie, die allemaal in België woont. Ook kijk ik ernaar uit op straat te lopen en alle spontaniteit weer de ruimte te geven. En dan loop ik het liefst door naar een van de vele terrassen die mijn stad rijk is.

Toch heeft deze tijd ook voordelen. Ik hoor veel mensen om me heen die zich juist heel goed voelen nu.

Van versnelling 6 naar 2, zoals een heel goede vriend van me zei.

Er wordt sociaal gezien minder van je verwacht. Geen verplichte verjaardagen, bijeenkomsten waar je toch even je gezicht moet laten zien en andere beleefdheidsbezoekjes. (Wat doen we elkaar aan met al die verplichtingen?!) We missen de mensen wel, maar niet de verplichtingen.

Ook zijn we veel meer in de natuur te vinden. We wandelen heel wat af, met geliefden, met vrienden of alleen. Om buiten te zijn, als tijdverdrijf en om in beweging te blijven. En ook in de natuur ervaar je alles in een andere versnelling.

Je hoeft minder op de tijd te letten. De kinderen hoeven niet op tijd aangekleed te zijn om naar school te gaan. Je hebt geen of nauwelijks reistijd. En zelf hoef je je eigenlijk sowieso niet zo nodig te haasten. Ontbijten kan ook na de eerste call of online afspraak.

Nu de deur van het leven op een kier staat, is het een mooi moment om stil te staan bij alle positieve kanten die je ervaart. Wellicht zijn er voordelen die je echt graag wilt behouden. En misschien zijn er ook dingen die je echt mist, maar waar je eigenlijk nooit tijd voor maakte toen het nog wel kon.

Waaraan wil jij je tijd en energie besteden in je leven? Welke levensstijl en keuzes geven jou daadwerkelijk een goed gevoel? Waar ga je echt tijd voor maken en blijf je tijd voor maken?

Maak impact en claim jouw invloed op je leven.

Zodat de deur naar je leven altijd wijd openstaat en naar je lacht.

Take care!

Eva

 

P.s. Wil je geïnspireerd blijven? Wat zijn de mogelijkheden voor jou?

1. Veel van mijn volgers geven aan dat ze veel uit mijn updates halen die ik ze stuur. Je kunt je hier inschrijven.

2. Een gratis kennismaking: In een gesprek onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn voor jou en hoe je jouw gewenste resultaten kunt behalen. Interesse? Stuur me dan een mail.