Spring naar content

Leven vanuit vertrouwen, wat is dat nou eigenlijk?

Hoe ga je in deze tijd om met beslissingen die je moet maken? Of het nu gaat om grote of kleine keuzes, het is best lastig. Er is namelijk veel ruis en beïnvloeding in de wereld. Die is altijd al aanwezig, maar nu nog meer dan anders. En meer zichtbaar bovendien.

Je wilt je niet laten meeslepen, maar toch merk je dat je je anders voelt. Dat je anders denkt en wellicht ook anders handelt.

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je hebt als mens twee denkrichtingen. Vanuit vertrouwen en liefde of vanuit angst en ego. Erik Smithuis van ICM opleidingen gaf in een presentatie onderstaand schema weer, wat het voor mij heel helder maakt:

Je mind heeft 2 denkrichtingen:

3. vertrouwen/liefde

2.  ego/angst

De denkrichting van vertrouwen bevat o.a. ook verbinding, waarderen, plezier, eenheid, aandacht, respect, positiviteit, samenwerken en luisteren.

Onder de denkrichting van je ego vallen o.a. ook angst, schuld, schaamte, frustratie, klagen, ongeduld, negativiteit, manipuleren, stress en controle.

Onze ongetrainde geest kiest altijd voor een reactie vanuit ego.  En gedoe ontstaat alleen vanuit dat ego. Creativiteit en pro-activiteit krijgen namelijk nauwelijks ruimte als controle en gebrek aan vertrouwen de overhand hebben.

Keuzes maken en beslissingen nemen op basis van ego geven je nooit het resultaat dat je werkelijk wilt bereiken. Daarmee ontneem je jezelf en je bedrijf de mogelijkheid om echt te gaan voor wat je wel wil, waar je in gelooft, waar je kracht ligt. Om te gaan voor de best haalbare resultaten.

Het goede nieuws is dat je een reactie in denken, voelen en handelen vanuit vertrouwen kan trainen. Een reactie vanuit vertrouwen geeft ALTIJD de beste uitkomst. Het geeft altijd de meest waardevolle, zuivere en positieve uitkomst. Niet altijd op korte termijn, maar wel op lange termijn. Als je bijvoorbeeld je vanuit vertrouwen je baan opzegt, heb je soms echt eerst wel even stress.

Hoe train je deze denkrichting?

Dat kan je doen door jezelf bij een gedachte, gevoel, handeling of keuze eerst de vraag te stellen of dit voortkomt uit vertrouwen of uit ego. Is het antwoord  ego (of angst, controle, schuld, schaamte, klagen, frustratie, negativiteit, stress)? Neem het jezelf niet kwalijk, want geloof me, dat doen we allemaal. Stel jezelf dan vervolgens iedere keer de vraag wat je zou denken of  voelen en hoe je zou handelen wanneer je dit vanuit vertrouwen (verbinding, plezier, eenheid, aandacht, positiviteit, respect) zou doen.

Je zult zien dat je in een hoog tempo een positieve mindset creëert. Dat je meer lef krijgt en dat de uitkomst van je keuzes en gedachtes voor je gaan werken. Je komt in een positieve flow terecht.

Veel plezier en maak de impact die je echt wilt maken.

 

P.s. Wil je geïnspireerd blijven? Wat zijn de mogelijkheden voor jou?

1. Veel van mijn volgers geven aan dat ze veel uit mijn updates halen die ik ze stuur. Je kunt je hier inschrijven.

2. Een gratis kennismaking: In een gesprek onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn voor jou en hoe je jouw gewenste resultaten kunt behalen. Interesse? Stuur me dan een mail.