Spring naar content

Je eigen stem

Je eigen stem

Ken jij je eigen stem?

Het geluid?

Het gevoel?

Jouw waarheid?

Wat is echt van jou?

We worden momenteel bedolven onder slecht nieuws, angstverhalen, boosheid op social media. En als je dat weet te vermijden, dan worden de ‘feiten’ en gevoelens je wel opgedrongen via app-groepen en vrienden. Geen ontkomen aan…

Je wordt dus continu beïnvloed. Altijd al. Maar nu heeft het nog meer effect op je dan ervoor. Het is namelijk crisis. Zo noemen we dat. En in die crisis besluiten we ineens alles te willen volgen wat in de media komt. En we nemen het ook allemaal voor waar aan.

We tellen zelfs de doden. Iedere dag.

Maar dat doen we niet bij de doden door alcoholgebruik.

Of de doden door roken.

De doden door overmatig eten en ongezond leven.

Laat staan de doden die er jaarlijks vallen bij een griepgolf.

Waarom nu dan wel?

Vinden we bovenstaande factoren niet angstig? Nou ja, op de eerste drie hebben we zelf invloed. Dan is het wellicht ok? Want dan we kiezen ervoor?

Wat ik hiermee zeggen wil: Zie jij alles nog in perspectief? In jouw eigen perspectief? Maak jij nog je eigen keuzes? Over hoe jij je wilt voelen en waar jij jezelf op richt?

Wat is jouw eigen waarheid? Is deze crisis werkelijk angstig voor je of neem je de angst over, omdat het zo hoort? Omdat je je niet meer bewust bent van wat je zelf werkelijk vindt. Laat je je eigen stem kleuren met de kleur van de wereld of zet je je eigen kleur in de wereld?

Stel: je verandert je perspectief? Je bent in staat anders te kijken. Met dezelfde omstandigheden die er zijn. Want dat is de invloed die we wel hebben. Hoe zou je jezelf dan voelen?

Laat je niet te veel afleiden en richt je weer op je eigen kleur. Op je eigen stem. Daar zit je energie en blijheid. En daar heb jij iets toe te voegen aan de wereld.

Zwart blijft niet langer zwart wanneer er veel kleur bij komt.

#leiderschap #invloed #eigenstem