Spring naar content

HOHO…wat moet jij nog voor het einde van het jaar?

Deadlines, doelen, deals en borrels. Nog even wat regelen om het jaar goed af te sluiten. December is voor velen een drukke maand. De goedheiligman is in het land, de kerstman komt langs en er zijn de nodige – al dan niet leuke – sociale verplichtingen.

We doen alsof het nieuwe jaar een geheel nieuwe tijd is. Alsof we nu nog het verschil moeten maken voor het oude jaar. Wat heb je laten liggen eerder dit jaar? En waaraan moet je nog allemaal voldoen?

Als het resultaat van mijn bedrijf en de doelen die ik wil halen afhankelijk zijn van deze laatste paar weken, doe ik iets niet goed in de rest van het jaar. Want ja, het is wat drukker, maar de meeste dingen gaan gewoon door in het nieuwe jaar.

Het is slechts een overgang in een door ons bedachte jaargang.

Ik geef toe, het geeft de mogelijkheid om te overdenken, te overzien en nieuwe plannen te maken en dat kan heerlijk zijn! Maar de gejaagdheid en stress die het velen oplevert, is vaak onnodig.

“Nog even knallen en dan een paar dagen vrij”, hoor ik veel mensen zeggen.

Maar laten we eerlijk zijn: er is maar een aantal branches waarin het echt niet anders kan dan dat het druk is aan het einde van het jaar. Bij de meeste bedrijven is de stress echt overbodig. Het is een zelf opgelegde druk. We willen nog van alles en er moet nog zoveel voor het einde van het jaar. Want… Tja, want wat eigenlijk?

December is een heerlijke maand om even stil te staan. Om te mijmeren over nieuwe plannen, ideeën en je eigen ontwikkeling. Om terug te kijken hoe het jaar is verlopen. Om echt aandacht te geven aan de kerstborrels en -etentjes en aan de mensen die je dierbaar zijn.

Dat is ook leiderschap!

Dus: wat moet je nu nog écht doen voor het einde van het jaar? Waar wil je tijd voor hebben? Waar maak je het verschil? Waar voeg je waarde toe?

Claim je invloed in jouw leiderschap. Let’s begin.

 

Eva Ghysels

 

P.s. Wil je geïnspireerd blijven? Wat zijn de mogelijkheden voor jou?

  1. Veel van mijn volgers geven aan dat ze veel uit mijn updates halen die ik ze stuur. Je kunt je hier inschrijven.
  2. Een gratis kennismaking: In een gesprek onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn voor jou en hoe je jouw gewenste resultaten kunt behalen. Wil je dat ik je bel voor een afspraak? Stuur me dan een mail.