Spring naar content

Hoe maak je een goede keuze?

Vandaag sprak ik een directeur over belangrijke beslissingen die hij moet maken die echt serieuze gevolgen hebben.

Vanuit ratio bedacht zijn beide keuzes die hij heeft een goede optie. Hij vertelde me over de voors en tegens van beide kanten. Echt hele plausibele argumenten. Hij wist precies wat er zou gebeuren bij de keuzes en het had hem al slapeloze nachten gekost om het te overdenken.

Hij twijfelde dus.

“Stel, je kiest vanuit vertrouwen, vanuit jouw verlangen, welke keuze maak je dan?” vroeg ik hem.

Het antwoord kwam meteen.

Vanuit vertrouwen is er geen twijfel en is de keuze meteen helder.

Wat nou als we die zouden volgen?

Ja maar, hoor ik je denken. En zijn ja maar volgde ook meteen.

Dat is wat we doen.

We weten het echte antwoord wel, maar het is spannend, we kennen de route nog niet. De eventuele gevolgen hebben we al doordacht voordat we ons weten hebben onderzocht. En we vinden veel excuses om niet ons vertrouwen en weten te volgen. Onze ratio bemoeit zich met ons werkelijke weten.

Waarom vinden we luisteren naar onze ratio en belemmeringen veel belangrijker dan luisteren naar ons vertrouwen?

Onze mind kan twee richtingen op denken: vanuit ego, angst en controle of vanuit liefde en vertrouwen. En meestal spreekt de ego en controle als eerst.

Er komen veel professionals bij me die zich moe voelen en weinig energie ervaren. Ze voelen zich vrij vaak gespannen.  Aan daadkracht, wilskracht en winnaarsmentaliteit ontbreekt het niet en ze zijn ook best succesvol. Ze gaan dus maar door.

Maar de energie blijft achter.

Wat nu als je meer zou kiezen en leven vanuit vertrouwen? Vanuit jouw weten?

Volg jij je weten of je angst?

 

#leiderschap #keuzesmaken #hetbegintbijjou #hetstartmetleiderschap #impactmaken # houseofhumanimpact #werkgeluk #persoonlijkleiderschap

 

Mijn streven tijdens een traject? Een lerende, open en creërende sfeer neerzetten voor bestendige resultaten, zodat je meer vanuit vertrouwen, rust en moeiteloosheid in je werk en leven staat. Meer weten? Mail of bel me en dan bekijken we samen de mogelijkheden.