Spring naar content

Eerste hulp na je vakantie

De vakantie staat voor de deur. Massaal trekken we naar andere gebieden om te ontspannen, relaxen en tijd door te brengen met dierbaren. Op zoek naar nieuwe prikkels en een nieuwe frisse blik.

Veel mensen verheugen zich al maanden op de zomervakantie. Regelmatig gaven mijn klanten hetzelfde antwoord als ik ze vroeg naar wat de grootste behoefte is om op vakantie te gaan. Even weg, even helemaal niks aan je hoofd.  Niet geleefd worden. Weer leren ontspannen en niets moeten.

Maar wat doe je buiten de vakantie met je tijd? Wat doe je als je niet op vakantie bent? We werken hard, om vervolgens op vakantie uit te moeten rusten. De eerste dagen zitten we nog vol stress en adrenaline, om pas daarna weer een beetje bij onszelf te komen. De tijd die we hebben, gebruiken we niet altijd positief.

Dat hoeft niet zo te zijn!  Stel jezelf eens deze drie vragen in je vakantie:

  • Waar in je leven voel jij spanning of ervaar je disbalans?
  • Hoe zou jij je wél willen voelen in die gebieden, hoe ziet dat eruit? (zo concreet mogelijk)
  • Welke krachtige keuzes kan jij daarvoor maken?

Het goede nieuws. De afgelopen jaren sprak ik meer dan honderd leiders en ondernemers over wat ze nodig hebben en over hun verlangens. En wat denk je: meestal zitten er juist helemaal geen onhaalbare wensen bij. Het hoe is soms alleen nog niet zichtbaar

Focus, ruimte en energie. In essentie gaan de wensen over tijd doorbrengen met dierbaren, minder moeten en geleefd worden. Meer focus, daadkracht en energie. Tijd. Het gaat over ambities bereiken en succes behalen op alle gebieden in het leven. Vanuit vertrouwen en plezier.

Je doelen bereiken in het dagelijkse leven is vaak dichterbij dan je denkt… Als je maar anders durft te denken, te kijken en te doen. We zien zelf niet altijd de werkelijkheid en laten ons vangen door patronen en gewoontes. Daardoor weten we vaak niet hoe het ook anders en makkelijker kan.

Conclusie: een gevoel van ontspannen werken en succesvol zijn is niet ingewikkeld, het is veel eenvoudiger dat je denkt. Je moet er wel keuzes voor maken. Meestal is het maken van die keuze om het anders te doen dan je gewend bent juist het moeilijkst. De uitvoering is makkelijker en levert tijd, energie en winst op.

Maak die bevrijdende keuzes en kies ook voor impact in jouw leiderschap!

Ik wens je fijne zomerdagen en plezier!