Spring naar content

Een onmisbare strategie om succesvol te zijn

Ik zat in de laatste klas van de basisschool en was 11 jaar. Er hing een muffe geur in de klas en er kwamen net wat zonnestralen door de bovenramen. Onze juf was in gesprek met een ouder, ik stond er toevallig naast. Er was een man overleden en ze klonken ernstig. Dat was natuurlijk verdrietig, ik kon me dat wel voorstellen. Ik luisterde aandachtig verder. Totdat ik de legendarische woorden hoorde:

“Het is zo oneerlijk. Hij heeft altijd zo hard gewerkt, zodat hij nu eindelijk had kunnen genieten nu hij net met pensioen was. En nu is hij er niet meer.”

Een shock!

Ik begreep daar werkelijk niets van. En nog steeds niet. Waarom zou je het genieten van je leven uitstellen en het je goed voelen vandaag niet als doelstelling hebben? Werk doen waar je voldoening en plezier uit haalt, echte aandacht geven aan wat je belangrijk vindt?

Ik vond het echt dom om ervanuit te gaan dat je automatisch de gemiddelde berekende leeftijd haalt en dat je wacht met genieten tot een later moment. Toch is het wat veel mensen nog steeds doen.

Ik spreek ondernemers en leiders die heel hard werken. En een aantal is daarin ook echt succesvol als je kijkt naar het resultaat van hun organisatie. Maar meestal voelen ze zich helemaal niet zo goed. Hebben ze weinig aandacht voor wat er echt toe doet. Soms gaat het thuis niet helemaal lekker met hun relatie of ontbreekt de aandacht voor de kinderen.

Of ze voelen zich vooral moe en geleefd, komen altijd tijd tekort. En ze hebben geen idee wat ze nodig hebben om zich echt goed te voelen.

Dat is best logisch; je gaat ook maar gewoon mee in de waan van de dag: brandjes blussen, gedoe oplossen, vragen van medewerkers beantwoorden, klanten binnenhalen. Er zijn doelen te halen, een bedrijf te runnen en een gezin te onderhouden. Er zijn verwachtingen.

Er is veel ruis die niet altijd zichtbaar is. In je organisatie en in je leven. En soms is het ook makkelijker om geleefd te worden, dan heb je tenminste een excuus voor de dingen die niet lekker lopen. Dan kan je iets buiten jezelf de schuld geven i.p.v. de verantwoordelijkheid te nemen.

Maar uiteindelijk geeft dat je geen energie en echte joy. Je raakt verveeld, onrustig en misschien zelfs opgebrand.

Stel je voor: Alle ruis uit je organisatie en helderheid, focus en resultaten ervoor terug.

Je goed voelen kan écht! Ook als je hard werkt, doelen wilt bereiken en succesvol wilt zijn. Zowel privé als zakelijk. Sterker, je goed voelen is een voorwaarde om echt succesvol te zijn in je leven en in je werk.

Wat doet er voor jou echt toe in je leven en hoeveel aandacht geef jij dat?  Niet straks, gewoon vandaag!

Claim je invloed in je leiderschap. Let’s begin!

 

Eva Ghysels

 

P.S.: Geinspireerd blijven? Wat zijn de mogelijkheden voor jou?

1. Een gratis kennismaking:  In een gesprek onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn voor jou en hoe jouw gewenste resultaten behaalt kunnen worden. Wil je hierover gebeld worden, stuur me dan een mail.

2. Veel volgers geven aan veel te halen uit de updates die ik stuur. Je kunt je hier inschrijven.