Spring naar content

De noodzaak van eenvoud in jouw leiderschap

In de afgelopen jaren kwam ik er steeds meer achter dat het leven eigenlijk heel simpel is, we maken het zelf vooral erg ingewikkeld en we staan veel gedoe toe.

Dit is ook terug te vinden in organisaties. Er is er veel ruis en onnodig gedoe, wat uiteraard niet ten goede komt aan het resultaat.

Er is veel waar we ons druk over maken.

  • Je hebt moeite met een collega waar je je echt aan irriteert en waardoor je spanning ervaart.
  • Een onderhandeling verloopt erg stroef met een klant, waardoor je echt een grens wilt aangeven, maar… je bent afhankelijk van hem en wilt dus ook de deal.
  • Je loopt de deur binnen van je bedrijf en je neemt een diepe ademteug en voelt de druk.
  • Je start aan je werkdag en weet dat je volledig geleefd gaat worden totdat je weer naar huis gaat.

Het kost je tijd, energie en het gaat ten koste van je productiviteit. Minder resultaat op een dag dus, laat staan op een jaar.

Het hoort er toch bij?

Nee, zeker niet.

We maken het zelf erg ingewikkeld. We hechten aan onze emoties en laten ons die overkomen. Alsof er geen keuze is identificeren we ons met het gevoel.

Tevens maken we iemand anders verantwoordelijk voor dat gevoel. Dat jij uit balans bent komt omdat er te veel werk is. Het komt door het gedrag van je collega dat je spanning ervaart. Je wordt geleefd, omdat iedereen iets van jou wil. Herkenbaar?

De waarheid is dat jij ook zelf kiest om je te laten beïnvloeden. Door je omgeving en door je eigen emoties.

Klaar voor meer rust en sturing? Claim je invloed in jouw leiderschap. Let’s begin.

 

Eva

 

P.S.: Geinspireerd blijven? Wat zijn de mogelijkheden voor jou?

1. Een gratis kennismaking:  In een gesprek onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn voor jou en hoe jouw gewenste resultaten behaald kunnen worden. Wil je hierover gebeld worden, stuur me dan een mail.