Spring naar content

Ben jij klaar voor het nieuwe jaar?

Bedrijven ondersteun ik met hun visie, strategie en leiderschap. Waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar wil je naartoe, zijn vragen die voorbij komen. Altijd vanuit je eigen bedrijfs DNA en de menselijke motivatie en verlangens. Dat geeft een heldere richting, maakt het makkelijk om duidelijke keuzes te maken en verhoogt de motivatie en resultaten. En deze vragen stel ik ook regelmatig aan mezelf en in het bijzonder in deze periode. Zoals velen vind ik dit ook een heerlijke periode hiervoor de tijd te nemen.  Ik kies daarbij altijd een hoofdthema voor het nieuwe jaar. 

Balans.  Als ik 2018 in één woord zou moeten omschrijven, kies ik balans. Dat was voor mij het thema van afgelopen jaar. Het in balans komen van een nieuw gezin. Balans vinden tussen mijn ambities als moeder en ambities in mijn bedrijf, balans ervaren tussen de dood en leven en nieuw leven en balans in mezelf.

En balans is er weer gekomen! In ons gezin is er rust en een nieuwe kijk op het leven. Ik leerde hyperfocus aan te brengen, waardoor ik veel meer kan doen in minder tijd en leerde moeiteloos mee te veren in het ouderschap. Ik leerde meer te vertrouwen op de tijd en dat alles een tijd heeft. En in mijn bedrijf kwam er meer balans, omdat ik een keuze maakte met de start van een nieuw bedrijf. House of Human Impact. Daarin valt alles op zijn plek. (daarover later meer!)

Mijn thema voor het komende jaar is ontwikkeling en verbinding. Zoveel mooie plannen en inspiratie om mijn bedrijf verder te ontwikkelen, met inspirerende mensen mooie programma’s te ontwikkelen, met klanten veel beweging en resultaten te creëren vanuit verbinding en mezelf verder te ontwikkelen als ondernemer, partner, vrouw en moeder. Let’s do this!

Goede voornemens en thema’s werken niet zo goed als je focus legt op waar je van af wilt (de beroemde kilo’s of stoppen met iets). Wat werkt wel? Het slagingspercentage gaat enorm vooruit wanneer je weet hoe jij je wilt voelen. Wat zijn je werkelijke verlangens? Hoe wil jij je echt voelen en welke remmende gedachten heb je daar nu over? Verander je gedachten en maak het wenselijke gevoel helemaal eigen. Zie het voor je, voel het en ervaar al hoe het is. En maak dan echte afspraken met jezelf.  Zelf helpt het mij om mijn thema en wensen aan de hand van 5 verschillende levensgebieden uit te werken: levensonderhoud & lifestyle, lichaam & ontspanning, creativiteit & ontwikkeling, relaties & samenleving en essentie & spiritualiteit.

Ik ben er klaar voor. Dankbaar voor alle mooie samenwerkingen van afgelopen jaar en veel zin in het nieuwe jaar waarin ik weer hele mooie bedrijven mag begeleiden en open sta voor alles wat komen gaat met alles wat erbij hoort.  

Wens jullie een liefdevol, warm en inspirerend jaar waarin je oude gedachten die je niet vooruit helpen mag los laten en zorgvuldig nieuwe gedachten mag kiezen waar je echt blij van wordt.